VIA zoekt …
… kampbegeleiders om interculturele kampen in Vlaanderen te begeleiden. Na een voorbereidend trainingsweekend ben je klaar om een groep internationale vrijwilligers te begeleiden op een project in Vlaanderen. Deze projecten hebben uiteenlopende onderwerpen, duren 2 weken en vinden plaats van juni tot en met begin oktober.
Als kampbegeleider leef en werk je mee met de vrijwilligers, helpt de projectverantwoordelijke bij de praktische verdeling van het werk, evalueert de groepsprocessen en stuurt bij waar nodig. Je doet de groep voorstellen voor invulling van de vrije tijd na het werk en in de weekends (spelletjes, stadsbezoek, uitstapjes,...) en werkt deze concreet uit. Je overlegt met de VIA-troetelpersoon waar nodig.

VIA biedt…
… Een degelijke vorming rond groepsdynamica, conflicthantering en leiderschap.
… De mogelijkheid om jezelf meteen in te zetten voor een groep buitenlandse vrijwilligers in een zinvol project in Vlaanderen.
… Contacten met internationale vrijwilligers.
… De gelegenheid om een grote variëteit aan projecten in België te leren kennen.
… Een interessante en leuke internationale omgeving.
… Een ervaring in de begeleiding van een groep, praktische en inhoudelijke organisatie van een project en in internationale samenwerking via vrijwilligerswerk.
… De eerste kans om kandidaat te zijn bij (youth)exchanges en seminaries in het buitenland waar VIA aan deelneemt.
… Activiteiten waarop je steeds welkom bent, zoals het grote VIA-weekend in het najaar, gezellige filmavonden,... De ideale plaatsen om je mede-vrijwilligers wat beter te leren kennen! VIA staat in voor je verblijfs- en verplaatsingskosten.

Ben jij …
… bereid je twee weken in de zomer als vrijwilliger in te zetten. Je houdt van een uitdaging, weet je mannetje (m/v) te staan in een groep. Je spreekt vlot Engels, andere talen zijn een extra troef. Ervaring met vrijwilligerswerk of met groepen is een pluspunt. Op onze databank https://www.workcamps.info vind je al een voorsmaakje van het soort kampen we organiseren.