De BioPluktuin is een CSA (Community Supported Agriculture). Tijdens de zomermaanden nodigen ze een groep internationale vrijwilligers uit om mee te helpen op het veld, een paar activiteiten te organiseren voor de kinderen en uit te wisselen met de deelnemers en de werknemers en meer te weten te komen over het project. Er zullen een 10-tal internationale vrijwilligers uit alle windstreken komen: Taiwan, Tsjechië, Turkije… . Als kampbegeleider leef en werk je mee met de vrijwilligers, help je de projectverantwoordelijke bij de praktische verdeling van het werk, evalueer je de groepsprocessen en stuurt bij waar nodig. Je doet de groep voorstellen voor invulling van de vrije tijd na het werk en in de weekends (spelletjes, stadsbezoek, uitstapjes,...) en werkt deze concreet uit. Je overlegt met de VIA-troetelpersoon waar nodig.

Profiel:

Je bent bereid je twee weken, van  14  tot 27 augustus als vrijwilliger in te zetten in Oo stende. Je leeft en werkt samen met de internationale vrijwilligers in sobere accommodatie. Je houdt van een uitdaging, weet je mannetje (m/v) te staan in een groep. Verder spreek je vlot Engels, andere talen zijn een extra troef. Ervaring met vrijwilligerswerk of met groepen is een pluspunt.

Aanbod:

Met ondersteuning van VIA en een projectverantwoordelijke kan je je inzetten voor een groep buitenlandse vrijwilligers in een zinvol project in Vlaanderen. Je doet ervaring op in begeleiding van een groep, praktische en inhoudelijke organisatie van een project en in internationale samenwerking via vrijwilligerswerk. VIA en de Biopluktuin staan in voor je verblijfs- en verplaatsingskosten.

Stuur een mailtje met je motivatie naar via@viavzw.be en dan nemen we snel weer contact met jou op. Meer informatie kan je ook steeds vinden op onze database.