De Vergunning wil een plaats bieden waar mensen van de Brugse Poort kunnen samen komen om een gemeenschap te vormen en zich artistiek en sociaal kunnen uitleven. Het gebouw is er al, maar er is nog heel wat werk te verzetten vooraleer het gebruikt kan worden.
De Vergunning en VIA werken samen om een extra boost te geven aan de lokale vrijwilligersgemeenschap en om ideeën uit te wisselen met een 10-tal internationale vrijwilligers, die uit alle windstreken komen: Taiwan, Tsjechië, Turkije….

Als kampbegeleider leef en werk je mee met de vrijwilligers, help je de projectverantwoordelijke bij de praktische verdeling van het werk, evalueer je de groepsprocessen en stuurt bij waar nodig. Je doet de groep voorstellen voor invulling van de vrije tijd na het werk en in de weekends (spelletjes, stadsbezoek, uitstapjes,...) en werkt deze concreet uit. Je overlegt met de VIA-troetelpersoon waar nodig.

Profiel:

Je bent bereid je twee weken, van 12 tot en met 25 september als vrijwilliger in te zetten in Gent. Je slaapt en werkt samen met de internationale vrijwilligers in sobere accommodatie. Je houdt van een uitdaging, weet je mannetje (m/v) te staan in een groep. Verder spreek je vlot Engels, andere talen zijn een extra troef. Ervaring met vrijwilligerswerk of met groepen is een pluspunt.

Aanbod:

Met ondersteuning van VIA en een projectverantwoordelijke kan je je inzetten voor een groep buitenlandse vrijwilligers in een zinvol project in Vlaanderen. Je doet ervaring op in begeleiding van een groep, praktische en inhoudelijke organisatie van een project en in internationale samenwerking via vrijwilligerswerk. VIA en De Vergunning staan in voor je verblijfs- en verplaatsingskosten.

Stuur een mailtje met je motivatie naar via@viavzw.be en dan nemen we snel weer contact met jou op.