De Wroeter Arbeidscentrum is een opleidings- en tewerkstellingsproject voor personen die niet terecht kunnen in de reguliere tewerkstelling. Op de Wroeter wordt er aan biologische groente- en fruitteelt en ecologisch groenonderhoud gedaan.
De Wroeter en VIA werken samen om een unieke ervaring en uitwisseling mogelijk te maken tussen de doelgroep van De Wroeter en een 11-tal internationale vrijwilligers, die uit alle windstreken komen: Taiwan, Tsjechië, Turkije… .

Als kampbegeleider leef en werk je mee met de vrijwilligers, help je de projectverantwoordelijke bij de praktische verdeling van het werk, evalueer je de groepsprocessen en stuurt bij waar nodig. Je doet de groep voorstellen voor invulling van de vrije tijd na het werk en in de weekends (spelletjes, stadsbezoek, uitstapjes,...) en werkt deze concreet uit. Je overlegt met de VIA-troetelpersoon waar nodig.

Profiel:

Je bent bereid je twee weken, van 6 tot en met 20 augustus als vrijwilliger in te zetten in Kortessem. Je slaapt en werkt samen met de internationale vrijwilligers in sobere accommodatie. Je houdt van een uitdaging, weet je mannetje (m/v) te staan in een groep. Verder spreek je vlot Engels, andere talen zijn een extra troef. Ervaring met vrijwilligerswerk of met groepen is een pluspunt.

Aanbod:

Met ondersteuning van VIA en een projectverantwoordelijke kan je je inzetten voor een groep buitenlandse vrijwilligers in een zinvol project in Vlaanderen. Je doet ervaring op in begeleiding van een groep, praktische en inhoudelijke organisatie van een project en in internationale samenwerking via vrijwilligerswerk. VIA en De Wroeter staan in voor je verblijfs- en verplaatsingskosten.

Stuur een mailtje met je motivatie naar via@viavzw.be en dan nemen we snel weer contact met jou op. Meer info over dit project vind je ook nog hier.