Het Rode Kruis opvangcentrum Meihof Lint biedt residentiële opvang voor asielzoekers. Er blijven zo'n 150 mensen waarvan gemiddeld zo'n 25-tal kinderen en 18 niet-begeleide minderjarigen.
In d ezomer is er een gebrek aan activitieten voor de kinderen, jongeren en volwassen. Internationale vrijwilligers zijn meer dan welkom om deze leemte op te vullen. Het contact tussen de bewoners en de vrijwilligers kan bovendien tot zeer interessante ontmoetingen leiden.

Op dit project zullen we deze zomer een groep vrijwilligers ontvangen die allen afkomstig zijn van dezelfde regio. Maar we zijn nog op zoek naar een sympathieke groepsbegeleider die de brug kan slaan tussen het centrum en de buitenalndse vrijwilligers.

Als kampbegeleider leef en werk je mee met de vrijwilligers, help je de projectverantwoordelijke bij de praktische verdeling van het werk, evalueer je de groepsprocessen en stuurt bij waar nodig. Je doet de groep voorstellen voor invulling van de vrije tijd na het werk en in de weekends (spelletjes, stadsbezoek, uitstapjes,...) en werkt deze concreet uit. Je overlegt met de VIA-troetelpersoon waar nodig.

Profiel:

Je bent bereid je twee weken, van 31 juli tot en met 13 augustus, als vrijwilliger in te zetten in Lint. Je slaapt en werkt samen met de internationale vrijwilligers in sobere accommodatie. Je houdt van een uitdaging, weet je mannetje (m/v) te staan in een groep. Verder spreek je vlot Engels, andere talen zijn een extra troef. Ervaring met vrijwilligerswerk of met groepen is een pluspunt.

Aanbod:

Met ondersteuning van VIA en een projectverantwoordelijke kan je je inzetten voor een groep buitenlandse vrijwilligers in een zinvol project in Vlaanderen. Je doet ervaring op in begeleiding van een groep, praktische en inhoudelijke organisatie van een project en in internationale samenwerking via vrijwilligerswerk. VIA en Boombal staan in voor je verblijfs- en verplaatsingskosten.

Geïnteresseerd of wil je graag meer informatie? Stuur dan een mailtje naar via@viavzw.be en dan nemen we snel weer contact met jou op.