Het Rode Kruis Asielzoekerscentrum Ter Dennen nodigt een groep van een 8-tal internationale vrijwilligers uit om gedurende twee weken de kinderanimatie te verzorgen en kennis te maken met de opvang van het Rode Kruis. Deze vrijwilligers komen uit alle windstreken: Taiwan, Tsjechië, Turkije… .

Als kampbegeleider leef en werk je mee met de vrijwilligers, help je de projectverantwoordelijke bij de praktische verdeling van het werk, evalueer je de groepsprocessen en stuurt bij waar nodig. Je doet de groep voorstellen voor invulling van de vrije tijd na het werk en in de weekends (spelletjes, stadsbezoek, uitstapjes,...) en werkt deze concreet uit. Je overlegt met de VIA-troetelpersoon waar nodig.

Profiel:

Je bent bereid je twee weken, van 10 juli tot en met 24 juli als vrijwilliger in te zetten in Lanaken. Je leeft en werkt samen met de internationale vrijwilligers in sobere accommodatie. Je houdt van een uitdaging, weet je mannetje (m/v) te staan in een groep. Verder spreek je vlot Engels, andere talen zijn een extra troef. Ervaring met vrijwilligerswerk of met groepen is een pluspunt.

Aanbod:

Met ondersteuning van VIA en een projectverantwoordelijke kan je je inzetten voor een groep buitenlandse vrijwilligers in een zinvol project in Vlaanderen. Je doet ervaring op in begeleiding van een groep, praktische en inhoudelijke organisatie van een project en in internationale samenwerking via vrijwilligerswerk. VIA en Ter Dennen staan in voor je verblijfs- en verplaatsingskosten.

Stuur een mailtje met je motivatie naar via@viavzw.be en dan nemen we snel weer contact met jou op. Meer informatie kan je ook steeds vinden op onze database.