Inleiding

Welkom in het e-zine van VIA!

Hoera! De lente is bijna daar. Dit betekent dan ook dé start van het nieuwe Work@world seizoen, met een uitgebreid gamma aan vrijwilligersprojecten. Dit zowel  nationaal als internationaal!

De vrijwilligers die terugkomen van zo'n project, lopen dikwijls over van ervaringen en verhalen.

Wij zelf vragen ons ook af wat er door het hoofd van een vertrekkende vrijwilliger gaat. Welke verwachtingen of dromen spoken daar rond, welke verlangens of zelfs angsten hebben jullie? Hier onder staat een gelegenheid om ons wijzer te maken!

Veel leesplezier! Groetjes van VIA!

Wij willen jullie leren kennen!

VIA heeft altijd gestaan voor wederzijds begrip en verstandhouding. Onze bedoeling is dan ook inzicht krijgen in waarom iemand met VIA op kamp vertrekt, welke twijfels die persoon heeft, of er problemen of hinderpalen bestaan, en zo voorts.

Om dit te onderzoeken, krijgt VIA de hulp van vijf masterstudenten in de Meertalige Professionele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen. Zij boksten voor ons twee bevragingen in elkaar. Het zou ons geweldig vooruit helpen moest jij één van die enquêtes invullen!

❓ De welke?

❗ Heel eenvoudig!

Ben je al (ooit) eens met VIA naar een Work@World kamp in binnen-of buitenland getrokken? Dan mag je deze enquête invullen!

Ben je nog nooit op kamp geweest? Dan is NU het moment - na het invullen van deze andere enquête!

❓ Is er nog iets wat ik kan doen?

❗ Blij dat jullie het vragen! Het is de bedoeling dat deze 2 enquêtes zo veel mogelijk mensen bereiken, want hoe meer antwoorden, hoe meer vreugd. Sharing is caring! Geef dus deze links door aan diedereen die je maar kan bedenken!

❓ Zeg, hoe zit dat nu met die vrijwilligersprojecten?

❗ Rol die mouwen alvast maar op, trek je stoute schoenen aan en trek er op uit in ons...

Nieuwe Work @ World seizoen!

 

Een voorsmaakje van wat een Work@World kamp bij VIA zoal inhoudt, kan je krijgen van Fanny, die deelnam aan het VIA-project in asielcentrum Ter Dennen!

Ontdek hier alvast het aanbod anno 2018. Zie je door de bomen het bos niet, of ben je op zoek naar goede raad? Stuur ons een mailtje op via@viavzw.be en we sturen je graag in de juiste richting.

Week van de vrijwilliger

Het is dan ook geen toeval dat we net deze week een E-zine uitbrengen! Deze week is het week van de vrijwilliger! De drijvende kracht van VIA zijn vrijwilligers, en wie zouden we tenslotte zijn zonder jullie, onze uitzwermende vrijwilligers overal ter wereld? Hoedje af voor jullie allemaal!

Wij willen elk van jullie dan ook oprecht bedanken voor alle tijd, moeite en bijdrage die geleverd werd, in het verleden, heden of sterker nog: de toekomst. Wij kijken alvast uit naar de resultaten van de enquête, jullie weten ons te vinden hé!

Tot de volgende editie!

Nieuw in de raad van bestuur

Sinds de jongste algemene vergadering in februari heeft de bestuursraad van VIA er een lid bij. Frank sleutelt al een aantal jaren bij VIA aan de computers en de communicatie, onder andere aan het E-zine dat je nu tot helemaal beneden gelezen hebt :-) . Daarnaast gaat hij zich nu ook bezig houden met de strategie en het bestuur van VIA.